28/3-2015

igårkväll var det mysfredag på schemat och jag var på en realtivt ny restaurang här i Gävle. Vinkrogen hette den och det var riktigt gott. Oxfile fick det bli för mig och den var såå god, kanske svårt att misslyckas med det heheh men det var massa gott tillbehöver också. Dock var det väl inget annat på menyn som föll mig i smaken och det var ganska dyrt. Får väl se om man går tillbaka dit igen :) 
 
Imorse vaknade jag till och med innan klockan ringde så jag pallrade mig upp och åkte ut till stallet på direkten. Longerade Norma i ridhuset och hon sprang på fint som vanligt. Älskar pessoaselen, så himla bra grej. Sedan blev det en tur med Alice, i ridhuset också. Hade inte torkat upp tillräckligt på banan så det fick bli lite trimning inomhus istället. Hon ska tävlas imorgon på fältis i en 115-klass. Debut på den höjden för oss, men det ska nog gå bra hoppas jag :) Läste någonstans att det ska bli dåligt väder och det suger ju eftersom dom bara har ett ridhus. Jag tänker be till vädergudarna att det iallafall är uppehåll medans jag sitter i sadeln! 
 
Nu har jag precis duschat och ska strax göra mig iordning för att gå ner på stan. Har lite ärenden som ska fixas, ska bland annat gå till telia och bråka lite om en faktura som är heeeelt fel. Är så trött på att det alltid ska bli strul. Sedan ska jag jobba några timmar också :) 
 
 

26/3-2015

Idag har jag haft morgonmöte på jobbet och sedan utvecklingssamtal med min chef. Mycket givande och nyttigt att sätta sig ner och se över allt som mål, utveckling osv. Sedan blev det lunch på stan och därefter åkte jag ut till stallet. Longering av Alice stod på schemat. Var lite nojjig eftersom att jag aldrig har testat henne på lina och heller inte i pessoaselen. Hon var huuur snäll som helst och det var förmodligen inte första gången hon gjorde det såg jag heheh. Nu ska hon också få longeras en dag i veckan hädanefter :) 
 
 

25/3-2015

Hästarna var superfina igår på träningen, så himla roligt. Alice var först ut och hon hoppar ju super, det enda problemet är att hon springer för glatta livet efter typ. Det är lite svårt för mig att hamna i balans på henne när hon hoppar så mycket med bakdelen, men det blir bara bättre och bättre! Lång bit kvar men vi är på god väg :) Norma könns så himla positiv just nu och hon hoppar också fantastiskt. Älskar verkligen den hästen och vi har ju haft våra duster men nu känns det som att hon kämpar med mig och inte mot mig. Jag hoppas det fortsätter så :)

Nu ska jag strax åka till skolan. Jag och Jenny ska skicka in ett arbete som ska in på fredag och sedan är denna kurs ÖVER. Så skönt. 



24/3-2015

Tänk vilken toppentisdag jag har haft än så länge. Jag hoppas att mina bruna små flickor fortsätter i samma spår på denna fantastiska dag. Plus att det verkar som att solen hittat tillbaka efter vintervändningen som kom där, helt oväntat. Det blev frukost på grand imorse med fina flickor, sååå gott. Dör typ när jag tänker på den, mums. Sedan gick vi vidare till Java och fikade lite och myste innan det var dags att röra sig mot skolan för redovisning av sina kampanjer. Skönt att denna jädra kurs äntligen är över för den ligger inte högt upp min favoritlista om man säger så. Men redovisningen gick bra tycker jag och vi har fasen kämpat på bra med denna uppgift. Får väl se vad för betyg som ges men man kanske inte ska hoppas för mycket även om det alltid är kul att få bra betyg. Dock är både jag och jenny helt obekanta med de program vi har jobbat i så jag måste ändå säga att vår insats varit bra. 
 
Nu har jag skrivit lite på ett PM som ska in på fredag. Skönt att det inte är en sån stor uppgift utan det är mer att man ska utgå från sig själv och det gillar jag. Skrivit i ca 30 min och skulle nog säga att jag inte har speciellt långt kvar innan jag kan skicka in, SKÖNT! Om en liten stund ska jag åka ut till stallet och träna på båda flickorna men bör nog ha något i magen först. 
 
 

23/3-2015

Då var det måndag igen. Haha, känns som att jag alltid skriver så när det är måndag. Igår var vi några tjejer som styrde ihop en riktig dunderbrunch, sååå himla gott. Var mätt fram till kvällen så jag stod mig väldigt bra på den måltiden. Vi hade bananpannkakor, frukt, melon, äggröra och bacon, nybakat bröd med pålägg, smoothie och massa gotta! Tog en nap innan det var dags att rulla till strömvallen för en träningsmatch mot gif. Vi spelade 1-1 efter första halvlek och det var jäkligt jämt men sedan blev vi nog lite trötta så det blev förlust för vår del. Det roliga är att vi har haft två uteträningar på 11-mannaplan och då har inte ens alla varit med. Vi har heller inte ''spelat match'' på den stora planen under träningarna heller så jag tycker vi gjorde det skitbra ändå. Extra kul var det att jag passade till målet som vi gjorde också, wehooo! 
 
Jag har varit i stallet hela förmiddagen typ och grejat och donat hos Norma med lite allt möjligt. Sedan åkte jag hem till mamma och åt lite lunch där och sedan tillbaka till stallet för att ta in hästar. Därefter skulle jag skjutsa mamma och nu har jag landat hemma igen. Om en stund ska jag åka ut till stallet igen för lite markarbetesträning ikväll med Alice. Mycket åka fram och tillbaka men det blir så ibland. Har fotbollsträning ikväll också men jag får se om jag hinner/orkar gå på den också... 
 
 

22/3-2015



21/3-2015

Man kan inte låta bli att ha lite kvällstankar, iallafall inte jag. På senaste tiden har jag funderat mycket över hur vissa människor tänker, både på sig själv och på andra. Det är både ledsamt och oförståeligt hur det faktiskt kan vara. 

Detta är iallafall en av mina kvällsnöjen denna härliga lördag!


21/3-2015



21/3-2015

Ursäkta min frånvaro men jag har haft mycket att göra och tänka på senaste dagarna. I torsdags var jag på begravning för en fin människa som gått bort. Alltid lika jobbigt att behöva säga hejdå men nu är det gjort iallafall och det känns skönt. Igår fyllde världens bästa mamma år så det blev middag hemma hos henne med lite nära och kära, sååå gott!!! Idag har jag varit i stallet på morgonen och gjort klart där och sedan var det jobb på bodyshop som gällde. Roligt att vara tillbaka på jobbet igen :) Shoppade även lite då vi hade 3 för 2 på ansiktsprodukter, så det blev ca 900 kr för sex produkter(!) vilket jag tycker är sjukt bra pris, så passa på för erbjudandet är endast tills på måndag.
 
 

19/3-2015



Nu är det dags att bege sig mot Stockholm och begravning.


18/3-2015

Hola amigos.
Vilket magiskt väder Sverige bjuder på idag. Dock har jag hört rykten om att det ska bli snö på lördag och det suger verkligen. Nu när man börjar trivas riktigt ordentligt och det är ju till och med lätt att kliva upp på morgonen, trots att klockan ringer tidigt ibland. En sån dag var det idag, vaknade strax innan halv 8 och då klädde jag på mig och åkte ut till stallet. Brukar alltid longera norma efter hoppträning, dels för att det är bra för hennes kropp och sen tror jag att hon tycker det är rätt skönt också. Sedan tog jag en skrittur på Alice i solen! Tänkte först trimma i ridhuset men hon behöver lära sig att varva ner lite och gå i normal takt och inte gå lika snabbt som jag springer typ. Hon skötte sig iallafall och det är ju så skönt att hon är trafiksäker så man faktiskt kan rida ut ibland också. Tåg, lastbilar, traktorer osv blinkar hon knappt åt. Man är ju alltid lite orolig om man köper en häst man knappt vet något om, men hon uppfyller alla kriterier hittills iallafall :) Lilla pärlan. 
 
Nu när hemtentan var inskickad tänkte man ju att det skulle va skönt att slippa dyka ner i boken på direkten, men icke sa nicke. En uppgift kom lika snabbt igår som ska vara inne nästa fredag, så det är typ en vecka att skriva den på. Dock var det ingen större uppgift men ändå. Det är en kurs som jag bara vill ha överstökad för jag tycker att den är värdelös för mig. Medier och typografi, så det innebär att man ska sitta vid datorn och skapa visuella företag osv, och sedan göra affischer/kampanjer i massa konstiga program. 
 
 

18/3-2015



17/3-2015

Har inte haft en jätte effektiv morgon men jag har iallafall läst lite och gått på bandet en sväng. Nu har jag tagit en liten paus och sitter ute i solen på balkongen. Vad skulle jag göra utan min balkong kan jag undra ibland? Trots att den är liten så ska jag faktiskt inte klaga. Så himla skönt att bara kunna öppna upp och lufta lägenheten lite, eller bara kunna gå ut och sätta sig i solen med ett glas saft och en bra bok. Har ju faktiskt spenderat många timmar här ute när jag pluggat också, har nog fått mer gjort här ute än inomhus haha. Solen ger mig energi helt enkelt. 

Ska strax äta lite lunch också, laxpasta som jag gjorde matlådor på förra veckan. Riktigt gott! Sedan i eftermiddag ska jag åka förbi Malin en sväng och sedan vidare till stallet för träning av två hästar!



16/3-2015

Nu är inlämningen äntligen färdig och inskickad! Så lovely, till och med dagen innan ;) klapp på axeln. Tycker att jag har krigat på ganska bra ändå, trots att jag har haft noll inspiration. Som sagt behöver jag förhoppningsvis inte tänka på den nå mer nu, bara att invänta betyg och hoppas på det bästa :)

Nu ska jag byta om och göra mig redo för 2 h fotbollsträning! Wehooo.



16/3-2015

Då var det måndag igen och det är verkligen hur sjukt fort veckorna går. Jag hinner inte alls med! Igår blev det bara en hemmakväll framför tv:n faktiskt, så himla skönt. Var riktigt trött efter tävlingsdagen, nervositet blandat med tidig uppstigning osv. Inte så konstigt kanske att man var sliten :) Klev upp vid halv 9 idag och en timme efter åkte jag ut till stallet och red på Alice i ridhuset. Tog sedan med Norma på en skrittur i det härliga vårvädret. Låt detta väder få stanna nu, jag ber till högre makter. Jag behöver sol, blir liksom lite gladare av det. Varje dyster vinter-period faller jag lite i depression nästan, fy. Nu när solen har varit framme ganska mycket känns det verkligen som ett lyft. 
 
Nu sitter jag ute på balkongen och ska sätta igång med pligget. Inlämning imorgon och jag är nästan klar. Bara lite finslipning och avslut som ska göras, sedan tänkte jag nog skicka in minsann. 
 
Tänk att få vara i Rhodos nu...
 
 

Söndag

Åh vilken bra helg jag har haft. Nu är verkligen energin på topp vill jag lova!

I fredags var det lets dance-mys hos Malin med lite gotta och trevligt sällskap. Lördagen bestod av stall till stor del av dagen och sedan på eftermiddagen var vi några tjejer som gick på hockey. Jag är ju ingen hockeyfantast men det var en riktigt spännande match faktiskt. Synd bara att dom inte fick vinna för tror nog att dom förtjänade det. På kvällen var jag och Jessica ute och käkade innan vi gick på bio. Vi såg focus och den var riktigt bra!! Kan verkligen rekomendera den :) 

Idag har jag och Lollo varit i Falun och tävlat. Alltså åh, Norma. Världens underbaraste häst :) Hoppade en 120 och hon var felfri och inte i en bom. Var i ledning till näst sista ekipaget som slog ner oss till andra platsen. Så typiskt haha men hon var såå fin så hon förtjänade minsann också en vinst idag :) 



13/3-15

Idag är det fredagen den 13onde och man går väl lite som på nålar och väntar att något dåligt ska hända. Nej då men lite läskigt är det med såna här dagar tycker jag faktiskt. På förmiddagen var det en veterinär som var och kollade hur alice såg ut i munnen samt hennes tänder. Allt såg bra ut och inget behövde åtgärdas så det var ju toppen. Sedan gick jag och malin på stan en sväng innan vi mötte upp en annan malin för lite lunch. Så himla mysigt då vi inte har träffats på ett tag. Nu har jag däremot satt mig på balkongen i solen för lite plugg. Är verkligen så omotiverad till den här uppgiften, vet inte varför men den känns så otroligt seg bara. Längtar verkligen tills jag blir klar och kan få lägga den bakom mig, haha. 
 
 

12/3-2015

Efter ett samtal med den här pärlan så är man tillbaka på banan igen. Hon är på andra sidan jordklotet, men trots det så är det så skönt att ha henne bara ett samtal bort. Hälften av tiden är gjord, nedräkningen fortsätter :D 

Man märker verkligen vilka som är ens riktiga vänner och det här är en av mina fina som jag håller väldigt hårt i <3



12/3-2015

Något jag verkligen tror är hur kul jag kommer att ha med Alice om hon och jag får hålla oss friska och krya. Jag hoppas verkligen att det blir skadefritt och att allt för en gångs skull ska få gå på räls. Hon är verkligen världens snällaste att ha att göra med, och mysig dessutom. Lite nerv är det i henne men jag tycker att det är ganska viktigt att hästar har det. Mycket kvar att jobba med och jag känner redan efter några veckor att det går framåt. Sen att hon hoppade ur hagen får vi hoppas var en engångsföreteelse nu när vi byggt höga staket i hennes hage, haha. 



11/3-2015

Jag har lite kvar att göra på uppsatsen nu men det går åt rätt håll iallafall! Sedan nu ikväll har jag inväntat min fotbollsträning som enligt mig är alldeles för sent haha, pensionär som man är. Maria hämtade upp mig iallafall och så åkte vi till träffen för att ha säsongens första utomhusträning! Det var en riktigt rolig träning faktiskt och jag gjorde väl hyfsat ifrån mig. Nu har jag precis tagit en macka och ska hoppa i säng :)

Imorgon väntar en dag i skolan först och främst, har ju ett till arbete som ska göras.... Kul de här med skola ibland.



11/3-15

Idag är det onsdag vilket innebär att fredagen och helgen är riktigt nära nu. Weeehey! 
Igår försökte jag plugga under dagen vilket gick sisådär. Fick lite gjort iallafall men jag är lite i en trögperiod just nu så det är ju lite drygt. Men den ska ju vara inne på tisdag så jag har ett par dagar på mig så jag blir nog klar i tid. På kvällen hopptränade jag på båda hästarna och dom var verkligen såå fina! Hade nog mitt bästa pass på alice och Norma hoppade som en gud som hon alltid gör. Fina tottohästarna :) 
 
Har varit i stallet nu på morgonen och fixat klart med båda. Ställde klockan tidigt imorse men var såå trött så jag ställde faktiskt om den och åkte ut vid halv 9 istället, värt. Nu ska jag sätta igång med plugget igen, håll tummarna för mig att jag kommer någon vart. 
 
 

10/3-2015

God dag! 
 
Jag har faktiskt glömt bort bloggen lite i helgen. Tänkte iallafall berätta hur min helg har varit och det går att sammanfatta med ordet bra. I fredags var det let's dance mys på hög nivå. Lördagen bestod av stall och sedan på kvällen var jag ute och käkade med josse på nästet. Mycket god mat och gott sällskap är ju en bra kombo. Sedan vidare ner till brända bocken och där stötte man på en och en annan som man inte träffat på länge. Hanna och Terese kom förbi och joinade oss och sedan blev det en sväng till heartbreak för att dansa lite. Bra kväll med andra ord! 
 
Söndagen bestod av att vara ute på GRS. Jag tävlade på Alice i en 110 avdelning b och hon hoppade felfritt och enkelt så det var roligt :) Lite tjafsig med huvudet men det kommer väl förhoppningsvis försvinna när vi hittat varandra lite mer. Sedan beställde jag och freddan pizza och kikade på film!
 
Just i detta nu ska jag sätta igång med plugget. Känns väl sisådär men bara man kommer igång brukar det gå bra så jag hoppas inte att den här uppgiften är något undantag. 
 
 

7/3-2015



6/3-2015

Tänkte faktiskt inte att jag skulle gå upp sådär jättetidigt imorse, men så blev det i alla fall. Jag åkte ut till stallet och red på Norma först. Hon vilade igår så var lite småjobbig idag, men det blev bättre på slutet så jag ska inte klaga :) Man är väl inte i topptrim på morgonen heller i och för sig så jag ska nog inte bara skylla på henne. Sedan red jag Alice och eftersom jag ska tävla på söndag så hoppade jag lite idag. Självklart trampade hon av sig en framsko mitt under passet men som tur var så var det en på gården som kunde slå på den direkt så jag kunde fortsätta rida. Det gick bra förutom att hon nockade mig en gång så jag fick en liten fläskläpp. Lite helgfin liksom. Inte alls lika springig efter hindren nu när jag har ett mildare bett så det är såå skönt att saker och ting äntligen faller på plats.
 
Sedan när jag kom hem hade freddan gjort iordning brunch då han var ledig idag. Perfekt! Sedan hämtade jenny upp mig så åkte vi till skolan och slipade lite på en uppgift som vi ska lämna in den 24 mars. Börjar bli lite stressad av skolan nu för det är ganska mycket och stora arbeten som ska göras. Men det ska nog gå bra hoppas jag.
 
Nu sitter jag och väntar på att det ska bli mörkt ute så jag kan ta mig ut på en springtur. Vill helst inte vistas i ljus nu när jag har så dålig kondition he he he...
 
 

5/3-2015

En sak jag är glad över är att jag börjat spela fotboll. Så himla roligt och sånt härligt lag! Får hoppas att jag tycker det är lika roligt i sommar :) Jag tror att vi ska börja träna ute snart så då kommer jag ju typ att dö när det blir 11-mannaplan haha...

En sån här god lunch blev jag bjuden på idag av min kära vän! 


5/3-2015

Tog en välbehövlig sovmorgon idag, så himla skönt. Kom hem rätt sent igår också så jag behövde nog dom timmarna. Supertrevligt igår med såå god mat och efterrätt! Glömde knäppa kort också haha, var nog lite hungrig... 

Slängde in en tvätt för en liten stund sen som jag ska hämta och därefter ska jag traska ner på stan för att käka lunch med en kompis. Man bara måste ta sig ut när det är såhär fint väder ute! 


4/3-2015

Jag har fått lite gjort iallafall och inte alls så långt kvar tills boken är färdigläst. Bara sammanfattningen kvar sen då he he... Ikväll ska jag hänga med några tjejer och dessutom bli bjuden på mat, lyxigt värre :) Ska bli spännande att se vad det bjuds på. 

Jag har dessutom varit ute och övningskört med vår lastbil eftersom jag ska åka ensam nästa helg till Falun. Jag tror inte körningen blir något problem, snarare att parkera/backa och allt sånt som oroar mig haha. Men det ska nog gå bra, annars får väl någon hoppa in och ta över. 

Nu ska jag snöra på mig skorna och bege mig mot en riktig myskväll!



4/3-2015

Nu är jag precis hemkommen från en morgon i stallet. Känns som att alla mina morgonar ser ut som så nu för tiden? Haha men det är inget mig emot, hade dock önskat några fler plusgrader än vad det är just nu. Jag brukar longera norma på onsdagar så hon fick gå på lina idag. Hon är så jäkla duktig och lydig så det är en fröjd att stå där i mitten. Sedan red jag alice i ridhuset och provade ett gummibett som jag tror funkade bra. Hon verkar vara så känslig i munnen så det är svårt att veta man ska ska stoppa i hennes mun. Tänkte att jag skulle prova hoppa en gång på det innan helgens tävling, funkar det inte då så får jag köra på det bett som jag hade senast. Ska starta på GRS en 110 avd b igen, så att jag ska hitta knapparna på henne lite. Det är fasen svårt med en ny häst, men jag tycker ändå att det blir bättre och bättre för varje vecka som passerar. 
 
Nu ska jag dyka ner i ''Kommunikationsplanering'', ska nämligen skriva en liten sammanfattning av den som ska vara klar nu snart. Vet inte ens vilket datum så jag är lite smått stressad över den. PLUS att vi har en ganska stor uppgift på den andra kursen också som kommer ta massvis med tid. Love life liksom.
 
Detta skulle ju inte sitta så fel just nu...
 

3/3-2015

Alltså, hur söta? Haha.



3/3-2015

Fotbollsträningen igår var riktigt rolig faktiskt. Vi hade ingen tränare med igår då han var på något landslagsläger så vi fick freestyla lite. Körde i nästan 2 h iallafall så vi fick röra på oss kan jag lova. Det är så kul när man känner att man orkar mer och mer efter varje vecka. Och man blir ju till och med lite bättre också, love it. 
 
Just nu sitter jag på föreläsning i skolan som är sisådär, hälsokommunikation står på schemat. Inte jätteintressant enligt mig men lite vettigt får väl föreläsaren sagt. Slutar vid 16 och då ska jag åka ut till stallet direkt och så ska jag hoppa och träna på hästarna :) 
 
 

2/3

Hade verkligen en såå bra helg med hästarna!! Tre felfria rundor och tre rosetter :) Alice var ju som sagt felfri i fredags, dock lite i undertempo hela banan men hon var pigg och hoppade väl. I lördags gick norma 120 och blev 4a, fin runda och hon hoppade super hela banan. Igår ännu en 120 och där blev vi trea. Det var tätt på prispallen, tror hon som vann var ca 2 tiondelar snabbare och hon som var tvåa var 2 hundradelar snabbare än mig. Men så är det ju ibland! Så himla glad att norma var så fin så det spelar egentligen ingen roll vilken färg på rosetten det är. 

Imorse gick jag upp tidigt för att hinna rida båda innan jag och min kära vän och klasskamrat Jenny åkte till skolan och fixade lite. Därefter åkte jag och handlade lite så ikväll blir det flygande Jacob. Hur gott? Har varit sugen på det såå länge och nu är det äntligen dags. Sen ikväll ska fläsket brännas på forvollsträningnen. 



.

RSS 2.0